Vacatures

Aangemaakt:11-10-2018


Tussenschoolse sport
Rotterdam

Aangemaakt:06-12-2017


Zweminstructeur
Zoetermeer

Aangemaakt:11-10-2018


Tussenschoolse sport
Den Haag

Aangemaakt:11-10-2018


Toezichthouder
Zoetermeer

Aangemaakt:11-10-2018


Stage
Den Haag / Rotterdam

Aangemaakt:16-04-2014


Healthmanager
Amsterdam

Aangemaakt:11-10-2018


Tussenschoolse sport
Rotterdam

Aangemaakt:11-10-2018


Tussenschoolse sport
Rotterdam

Meer

 
Links
Sportloopbaan Garantieplan - Facebook pagina  Sportloopbaan Garantieplan - Linked-in pagina
 
Mediapartners

    Gemeente Amsterdam    JOS Rotterdam

    Gemeente Almere    BVM Sport

    Den Haag Marketing    Calibris

 
Partner Promo Video's
 1 
 
Opleidingen

    Academie Lich, Opvoeding    ROC Mondriaan

    De Haagse Hogeschool    ROC ID College

    Lentiz Outdoor    Albeda College

 
Werkgevers

    Ministerie van Binnenlandse Zaken    Strand Nederland

    Kind en Onderwijs Rotterdam sportvacatures    Active Jobbing sportvacatures

    Stichting WSDH    Halo Jobbing sportvacatures

Fietsexamen helpt regels en risico’s in verkeer te kennen.

13 april 2017 | gemeente rotterdam | nieuwsbericht

Fietsexamen helpt regels en risico’s in verkeer te kennen.

Binnenkort kunnen leerlingen uit groep 7 van alle Rotterdamse basisscholen deelnemen aan het Praktisch Verkeersexamen. Daar gaan Rotterdammers 4 Rotterdammers (R4R) en de gemeente Rotterdam in 2017 en 2018 voor zorgen. Steeds minder kinderen fietsen en lopen zelf naar hun basisschool. Na de overstap naar de middelbare school gaan veel kinderen wél op de fiets. Een hele overgang! Het Praktisch Verkeersexamen bereidt hen daarop voor door kinderen te leren om veilig te fietsen.

Zo fietsen kinderen veiliger naar school.

Verkeersexamen

Tijdens het examen brengen kinderen in de praktijk wat ze geleerd hebben tijdens de verkeerslessen in de klas. Normaal gesproken organiseren scholen het verkeersexamen zelf, in samenwerking met ouders en politie. Omdat de organisatie veel tijd kost en scholen prioriteit moeten geven aan rekenen en taal, komt het verkeersexamen steeds minder voor. En dat terwijl verkeerslessen het meest effectief zijn als ze daadwerkelijk in de praktijk worden toegepast.

 

Oefenen
Om de verkeersveiligheid onder kinderen te bevorderen, kunnen de ruim 200 Rotterdamse basisscholen vanaf dit jaar hun leerlingen uit groep 7 inschrijven voor het verkeersexamen. Deze wordt in mei en juni afgenomen. Scholen hoeven zelf niets te organiseren. Hun leerlingen fietsen een route door de eigen woon- en schoolomgeving. Deze route wordt van tevoren bekend gemaakt, zodat ze het al kunnen oefenen. Langs de route – er komen 16 routes in heel Rotterdam – staan mensen die beoordelen of de kinderen op de juiste manier handelen.

 

Fietskeuring
Een veilige fiets is belangrijk voor deelname aan het verkeer. Daarom worden de fietsen op de dag van het examen gekeurd. Van tevoren wordt bekend gemaakt aan welke eisen de fietsen moeten voldoen. Op deze manier hebben de ouders de tijd om de fiets van hun kind in orde te maken. Ook wordt op de dag van het examen gekeken of de kinderen voldoende fietsvaardig zijn. De uitslag van het examen wordt binnen 3 werkdagen bekend gemaakt. Inschrijving en routes downloaden kan via de site fietsexamennederland.nl

 

Meedoen
Wethouder Eerdmans (Verkeersveiligheid): “Rotterdam vindt het belangrijk dat kinderen de regels en risico’s in het verkeer kennen. Ik roep de scholen op zoveel mogelijk mee te doen. Zo doen hun leerlingen meer ervaring op in het verkeer.” De gemeente ondersteunt het initiatief van de maatschappelijke business club R4R, die vorig jaar het verkeersexamen succesvol heeft terug gebracht bij de basisscholen in IJsselmonde, Charlois en Feijenoord. Voor de praktische uitvoering werken zij samen met Halo Jobbing, een bemiddelingsbureau voor sportstudenten. Halo organiseert het verkeersexamen ook voor  basisscholen in Den Haag.

Geplaatst op: 13-04-2017

Nieuws

- Fietsexamen helpt regels en risico’s in verkeer te kennen.

- EXAMENROOSTER PRAKTISCH FIETSEXAMEN DEN HAAG 2017 IS BEKEND

- EXAMENROOSTER PRAKTISCH FIETSEXAMEN ROTTERDAM 2017 IS BEKEND